Content Design

Een webshop laten maken: dít is onze werkwijze

Onze kracht ligt in de ontwikkeling van creatieve, visuele én goed converterende webshops! Benieuwd naar onze aanpak?

Geschreven door Brett Rijsdijk Fotografie door Rowan Lens
Webshop-laten-maken-red-banana-roosendaal
Je bent eruit…

Je wilt een webshop laten maken

Je hebt een bestaande webshop die verouderd is óf je wilt graag een webshop beginnen. Daarbij wil je dat de webshop er uniek uitziet. Maar je wilt ook dat de online shop mobiel- en gebruiksvriendelijk is, goed gevonden wordt door zoekmachines als Google en tevens zorgt voor conversies. Waar begin je?

No worries! Wij helpen je verder. Wij leggen je graag uit hoe wij precies te werk gaan en vertellen je waar onze kracht ligt.

Webshop-laten-maken-Roosendaal
Een webshop maken

Onze werkwijze

Wanneer wij een webshop gaan bouwen, beginnen we natuurlijk allereerst met het in kaart brengen van de wensen van onze klant. Mocht er al een bestaande webshop zijn, dan analyseren we eerst de huidige situatie. We bekijken hoe de online webwinkel is opgebouwd, wat belangrijke pagina’s en zoekwoorden zijn en wat bijvoorbeeld de concurrent doet.

Ook kijken we naar de huidige én de gewenste customer journey. Welke stappen moet een bezoeker doen om uiteindelijk over te gaan tot een daadwerkelijke aankoop?

Op basis van deze bevindingen brengen we een adviesrapport uit.

Webshop laten maken
Aan de slag

Designfase

Nadat alle bevindingen in kaart zijn gebracht en zijn teruggekoppeld, gaan we aan de slag met het algehele design van de nieuwe webshop. We werken met korte lijntjes. Hierdoor is feedback of zijn eventuele aanpassingen snel door te voeren.

De webshops die wij bouwen bevatten een aantal belangrijke elementen die altijd terugkomen. Ons doel? Een webshop ontwikkelen die zorgt voor conversies. Verder focussen wij op:

 • Duidelijke 'call-to-action' buttons
 • Een webshop die gebruiksvriendelijk is
 • Een webshop die mobielvriendelijk is
 • Aantrekkelijke content in de vorm van tekst en fotografie
Mobile friendly

Webshop mobile designs

Bij de ontwikkeling van een nieuwe webshop zorgen we natuurlijk ook voor een mobile design. Consumenten doen namelijk steeds vaker hun aankopen online. Bovendien geeft Google voorrang aan webshops die mobielvriendelijk zijn.

Webshop laten maken
Webshop laten maken
Webshop laten maken
One page webshop
Let’s go!

Oplevering, content en optimalisatie van de online webshop

Nadat de designs zijn doorgesproken en goedgekeurd gaan we aan de slag met de bouw van de online webshop Wij bouwen onze webshops aan de hand van het e-commerce platform ‘Lightspeed‘ (voorheen SEOshop).

Ondertussen gaat ook ons content marketing team aan de slag om bijvoorbeeld huidige content te optimaliseren, aan te vullen of te verbeteren. Door slimme trucjes toe te passen, kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat de webshop beter gaat scoren op bepaalde zoektermen. Of juist gaat ranken op nieuwe keywords.

Als alles ingericht is, lanceren we jouw nieuwe webshop. Na de oplevering blijven we uiteraard analyseren, doen we A/B testen en optimaliseren we de online shop waar nodig.

Een aantal van onze ontwikkelde online webshops

 

Webshop laten maken

De ontwikkeling van de webshop van Textielwereld.nl was een flinke klus. We hebben maar liefst 14 losse (Magento) webshops gemigreerd tot één grote Lightspeed webshop. Naast het verwezenlijken van het webdesign en de development, hebben we óók gezorgd voor de content in de vorm van webteksten en blogs.

Waarom Red Banana webshops zo goed zijn?

 • Onze webshops ‘stand out from the crowd’.
 • Ontwikkelen wij op basis van het e-commerce platform Lightspeed.
 • Zijn mobile responsive. Steeds meer mensen doen hun aankopen met hun smartphone.
 • Daarom ontwikkelen wij designs die óók mobiel perfect worden weergegeven.
 • Zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk navigeerbaar.
 • Zijn zoekmachine vriendelijk en zijn onder andere goed vindbaar in bijvoorbeeld Google.
 • Zorgen voor conversies! Hier bedanken wij dan ook slimme tooltjes en manieren voor…
Een webshop door het Red Banana team laten maken?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen